اقدامات جهانی برای مهار کرونا و جلوگیری از شیوع آن
اقدامات جهانی برای مهار کرونا امری بود که با افزایش میزان شیوع این بیماری به شکل جدیتری در دستور کار دولتها قرار گرفت. در پی بالا رفتن آمار مبتلایان، کشورها به فکر افتادند تا هر یک به شیوههای ممکن از میزان وخامت امر بکاهند. کشور چین به سبب آنکه پیش از این نیزسابقهی اپیدمیهایی نظیر سارس را داشت، از همان آغاز اقدامات مورد نیاز را به کار گرفت. اما پس از انتشار این بیماری در سراسر جهان و با هشدارهایی که سازمان بهداشت جهانی به مردم داد، اقدامات جهانی برای مهار کرونا وارد مرحلهای جدیتر شد.
مهمترین اقدامات جهانی برای مهار کرونا چه بود؟
- از جمله مهمترین موارد برای مبارزه با بیماری کرونا میتوان به بستن مرزها و توقف پروازهای بینالمللی اشاره کرد. این یکی از اولین کارهایی بود که خطوط هوایی به دستور مقامات دولتی اقدام به انجام آن کردند. پس از آن تنها پروازهای داخلی برقرار بود.
- کمی بعدتر حتی استفاده از وسایل حملونقل عمومی نظیر اتوبوس و مترو نیز ممنوع شد و رفتوآمدها به حداقل رسید. محدودیتهای تردد را میتوان از جمله اقدامات مهم و مفید در کنترل بیماری دانست. حتی در برخی کشورها تردد افراد سالمند که بیش از سایرین در معرض خطر بودند با محدودیت مواجه شد.
- پس از گذشت زمانی بسیار کوتاه، بسیاری از کشورها در راستای اقدامات جهانی برای مهار کرونا قرنطینه را در دستور کار خود قرار دادند و بسیاری از مشاغل به صورت کامل تعطیل شد.
- در پی تعطیلی مشاغل، در برخی کشورها، دولت مانع از فسخ قرارداد کارگران و نیروهای خدماتی توسط کارفرمایان شد. به این صورت، در ایام اوج بیماری، افرادی که از کار بیکار شده بودند امیدوار بودند که پس از این زمان مجددا به کار خود بازمیگردند و با خیالی آسوده در قرنطینه میماندند.
- ضدعفونی کردن قسمتهای شهر و به خصوص بخشهایی که مردم بیشتر با آنها سروکار داشتند از دیگر اقدامات مهم برای مبارزه با بیماری کرونا بود. برای مثال دستگاههای خودپرداز از جملهی این موارد هستند.
- در اکثر کشورها حضور بدون ماسک و دستکش در اماکنی نظیر بانکها، دفاتر پستی و … ممنوع شد تعطیلی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی نیز از دیگر اقدامات مهم در مبارزه با کرونا بود.
- از سویی دیگر و در قالب اقدامات جهانی برای مهار کرونا، برخی کشورها مزایایی برای برخی مشاغل در نظر گرفتند تا از ضرر و زیان ناشی از تعطیلی آنان جلوگیری کنند. این امر بر مهار کرونا اثر داشت. چرا که موجب کاهش دغدغهی صاحبان مشاغل شد و همین امر موجب میشد آنها با اطمینان بیشتری در خانه بمانند و از روی ناچاری مجبور نشوند که در این شرایط دشوار به کار و فعالیت بپردازند.
- برخی دولتها با کمک به افراد مستمند و نیازمند، تا حدود زیادی به سلامت آنان کمک کردند.
- اکثر کشورها با به کارگیری دستورالعملهای دقیق و برای مبارزه با بیماری کرونا، خطوط تولید محصولات بهداشتی و شویندهها را تقویت کردند تا مردم از این بابت با مشکل روبرو نشوند.
- به جهت تسهیل امور کادر درمان، برخی دولتها اقدام به افزایش حقوق پرسنل درمانی کردند.
- در راستای اقدامات جهانی برای مهار کرونا، و کمک به قشر کمبضاعت جامعه، چندین کشور نیز آزمایشهای مربوط به تشخیص بیماری کرونا را به صورت رایگان انجام دادند و حتی در صورت ابتلا، تمام هزینههای درمانی را متقبل شدند. در برخی کشورها نیز بیمه بخشی از این هزینهها را به عهده گرفت.
تمام اقداماتی که در جهان انجام شد و هنوز نیز در حال انجام است، نیازمند همدلی و اتحاد میان مردم است. اگر بدانیم که سلامت سایر اعضای جامعه در دستان ماست، بیش از پیش در رعایت موارد بهداشتی میکوشیم و امیدواریم که به زودی این بیماری ریشهکن شود.
منبع