آزمایش های موجود برای تشخیص کرونا ویروس در جهان
در حال حاضر، واکنش زنجیره ای پلیمراز تست PCR و آزمایش آنتی بادی روشهای غالبی هستند که سیستمهای بهداشت و درمان جهانی، شهروندان را برای اینکه بفهمند به بیماری کرونا مبتلا شدهاند استفاده میکند. در واقع اکثر تستهای انجام شده را میتوان در دو دسته تست PCR و تستهای سرولوژیکی تقسیم کرد. هر دو آزمایش از روشهای مختلفی برای جستجوی علائم کرونا ویروس استفاده میکنند و هیچ یک از آنها دقیقا کامل نیستند. هر دو تکنیک احتیاطهای خاص خود را دارند و با آغاز بحران، محققان به دنبال راههای جایگزین برای غربالگری این بیماری کشنده هستند.
در طول بحران فعلی کووید 19، اهمیت آزمایش قابل اعتماد و قابل دسترسی برای غربالگری این بیماری آشکارتر شده است. کره جنوبی را شاید موفقترین کشور جهت شناسایی این بیماری دانست. در این کشور آزمایشهای زیادی در کم ترین زمان از افراد گرفته میشود و پاسخ آنها نیز در کوتاهترین زمان در دسترس قرار میگیرد. اکثر آزمایشهای که در کره جنوبی گرفته میشوند از نوع تست PCR می باشد.
در واقع این سرعت زیاد در آزمایش گیری و پاسخ آنها باعث شده در این کشور میزان ابتلا و مرگ و میر بسیار کاهش پیدا کند. بنابراین میتوان گفت که انجام آزمایش و پاسخگویی سریع به چه میزان میتواند در کنترل این بیماری تاثیر بگذارد.
تست PCR
دکتر ادوارد رایت می گوید: در حال حاضر اکثر تست های فعلی 19 Covid- که از افراد مشکوک گرفته میشود از نوع تست PCR است. در این تست اطلاعات ژنتیکی ویروس RNA، تشخیص داده میشود. این امر تنها در صورت وجود ویروس در بدن بیمار و شخصی که به طور فعال آلوده شده است امکان پذیر است. آزمایش PCR به دنبال وجود ویروس کووید 19 بر روی سوابهای گرفته شده از گلوی شما است. این تست بسیار دقیق است و میتواند تایید کند که آیا کسی که حتی علامتی از بیماری را ندارد به طور فعال به ویروس آلوده است یا خیر.
این تست برای تشخیص مستقیم حضور آنتی ژن به جای حضور پاسخ ایمنی بدن یا آنتی بادی ها استفاده میشود. با تشخیص RNA ویروس در سلولهای بدن، قبل از حضور آنتی بادیها یا اینکه علائم بیماری ظهور پیدا کنند میتوان تشخیص داد که بدن فرد آلوده به کرونا می باشد. بنابراین ویژگی مهم این آزمایشات این است که میتوانند خیلی زود ویروس را شناسایی کند. تست PCR نشان میدهد که چه کسی آلوده است.
با انجام این تست پزشکان میتوانند افرادی که آلوده به ویروس هستند ولی هنوز علایمی ندارند را شناسایی کنند تا زنجیره انتقال بیماری را قطع کنند. در واقع این مزیت واقعی آزمایش های اصلی تشخیصی فعلی است. دکتر جیمز گیل، مدرس بالینی افتخاری دانشکده پزشکی وارویک میگوید در طول شیوع بیماری، این آزمایش از مراحل مختلفی گذرانده شده است و تجزیه و تحلیلهای که روی آن انجام گرفته شده باعث اصلاح خطاهای موجود شده است. همچنین او اذعان میکند که در حاضر این تست با دقتی بین 85-90 درصد ویروس کرونا را در بدن شناسایی میکند که این یک موفقیت بسیار بزرگ است.
زمان اعلام تست تشخیص کرونا
تست PCR ماده ژنتیکی را در ویروس بنام RNA تشخیص می دهد. هنگامی که نمونه به آزمایشگاه میرسد، معرف ویروس به آن اضافه می شود. در صورت وجود ویروس، این معرف یک واکنش زنجیره ای را آغاز میکند و میلیاردها نسخه از مواد ژنتیکی موجود در ویروس را ایجاد می کند. در صورتی که مواد ژنتیکی به اندازه کافی در آزمایش وجود داشته باشد نتیجه تست مثبت اعلام میشود.
پاسخ آزمایش مذکور معمولاً بین 12 تا 24 ساعت طول میکشد اما فناوری جدید ممکن است با استفاده از دستگاههای نوین در بیمارستان یا سایر مراکز مراقبت دیگر بتواند نتیجه را سریعتر ارائه کند. این آزمایش همچنین به عنوان تستRNA ، ژنتیکی، مولکولی، تشخیص ویروسی یا تست سواب شناخته می شود. بعضی اوقات آزمایشهای PCR نیز به اشتباه به عنوان “تست آنتی ژن” شناخته میشوند. اما این دو تفاوتهای با هم دارند. آزمایشهای آنتی ژن برای آزمایش کرونا ویروس در حال حاضر مورد استفاده قرار نمیگیرند.