براکیوپلاستی چیست ؟
با افزایش سن و یا کاهش وزن، بسیار پیش می آید که چربی اضافه یا پوست افتاده در زیر بازو بوجود می آید. در این حالت ماهیچه سه سر پشت بازو سست می شود، حالتی که به آن اصطلاحا “Bat-Wing” یا پوست اضافه افتاده گفته می شود. با انجام براکیوپلاستی که جراحی زیبایی محسوب می گردد، بافت های چربی، پوست های اضافه سست شده برداشته شده و حس زیبایی و جوانی دوباره برای شخص بدست خواهد آمد. در این مطلب به بررسی اهداف لیفت بازو، ریسک ها و عوارض جانبی احتمالی و پروسه آن خواهیم پرداخت.
نحوه و مراحل براکیوپلاستی
مراحل صورت گرفته در طی این جراحی، برای افراد مختلف، می تواند متفاوت باشد؛ اما در حالت کلی، مراحل استاندارد آن بدین صورت است :
- در ابتدا، استفاده از بی حسی موضعی یا داروهای آرام بخش داخل وریدی یا در برخی اشخاص استفاده از بیهوشی برای از بین بردن احساس درد بیمار
- برشی ناحیه کوچکی از بازو برای انجام لیپوساکشن چربی های اضافه
- پس از لیپوساکشن، قسمتی از پوست بازو که چربی در آن ذخیره شده بود، شل و افتاده خواهد شد پس می بایست آنرا با برش جدا نمود.
- بافت های اصلی زیر پوست که نگاهدارنده بازو هستند، با بخیه در جای خود خواهند ماند.
- سپس پوست بالا و پایین محل شکاف و پوست برداشته شده ، کشیده شده و با استفاده از بخیه به هم خواهند رسید. می توان از بخیه قابل جذب یا بخیه های معمولی استفاده نمود که آنرا 1 الی 2 هفته پس از جراحی می توان برداشت.
- محل بریدگی، استریلیزه شده و بر روی آن بانداژ شده تا مراحل جوش خوردن پوست به همدیگر به صورت عادی طی گردد.
مراحل لیفت بازو، سریعا انجام شده و نتیجه فوری نیز بهمراه دارند. براکیوپلاستی روشی امن و موثر برای زیبا نمودن بازو در آقایان و خانم ها می باشد.
مزایا و معایب براکیوپلاستی
بر اساس اطلاعات منتشر شده از American Society of Plastic Surgeons ، برخی از مزایای این جراحی عبارتند از :
- بازگردانی جوانی و زیبایی به بازوی افراد پس از دست دادن وزن یا افزایش سن
- دادن اعتماد به نفس بیشتر برای افرادی که پیراهن آستین کوتاه می پوشند
- افزایش حفظ مقاومت بازو در هنگام پوشیدن یا درآوردن لباس
در بخش معایب براکیوپلاستی باید خاطرنشان کرد که اصلی ترین ضرر آن، ایجاد نمودن جای زخم همیشگی در برخی از نقاط بازو است. برای برخی از افراد، به سبب بیشتر بودن پوست اضافه، نیاز است که فاصله میان زیر بغل تا آرنج بیشتر شکاف ببیند؛ در نتیجه میزان بریدگی پوست بیشتر خواهد بود. هم چنین در برخی موارد نیز در صورت کم بودن پوست اضافه، میزان کمتری از پوست بازو بریده شده و در نتیجه میزان جای بریدگی و زخم کمتر خواهد بود. به خاطر داشته باشید که این عمل جراحی برای افراد مختلف، نیازمند برنامه جراحی متفاوت است که پزشک جراح می بایست پیش از عمل شما را در جریان الگو و برنامه جراحی قرار دهد.
نکات قابل توجه پیش و پس از جراحی
پیش از انجام عمل جراحی ممکن است، پزشک مربوطه از شما بخواهد که :
- اگر سیگار می کشید، آنرا برای مدتی ترک کنید.
- اگر از رقیق کننده های خون استفاده می کنید، استفاده از آنرا متوقف کنید.
- برخی آزمایشات مربوطه را انجام دهید.
- استفاده از برخی داروها را متوقف کرده یا برخی دیگر را شروع نمایید.
پس از انجام عمل جراحی به موارد زیر توجه کنید:
- برای 3 الی 4 هفته از بلند نمودن بازو هایتان، بالاتر از حد شانه، خودداری نمایید.
- از فعالیت هایی که سبب کش آمدن بازو می شوند تا حدود 6 هفته پس از عمل خودداری نمایید.
- اگر نیز هر یک از موارد : گرفتگی نفس، دردهای قفسه سینه، ضربان قلب نامرتب و سرخ شدن پوست و تب، سریعا پزشک مربوطه را در جریان قرار دهید.