جمله خوب بودن ورزش برای سلامتی انسان به گوش همه ما آشناست. اما ساختار ورزش و سلامتی جسم دقیقا به چه شکل است؟ آیا تاثیر ورزش و سلامتی جسم در انسان مربوط به همه اندام هاست؟ یا بهتر است بگوییم ورزش واقعا چگونه می تواند بر جسم، سلامتی روح و سلامت انسان تاثیرگذار باشد؟ در این مقاله به این سوالات پاسخ خواهیم داد.
ورزش و سلامتی جسم : ورزش می تواند کمک کند که اندامتان خوب به نظر برسد.
افرادی که ورزش می کنند، کالری بیشتری می سوزانند بنابراین بدن و اندامشان تراشیده تر به نظر می آید. ورزش باعث می شود که شما در محدوده وزنی مناسبی قرار گیرید و BMI شما در محدوده نرمال قرار گیرد.
بدن افرادی که ورزش می کنند محکم تر از افرادی است که ورزش نمی کنند چرا که تعادل چربی و عضله در بدن حفظ شده است. انجام دادن هرگونه ورزش و سلامتی جسم، از شما شخصی فعال و پرانرژی نیز می سازد بنابراین می توان گفت سلامتی روح هم تضمین می کند.
ورزش و سلامتی جسم : ورزش کمک می کند که وزنتان را کم کرده و ریسک بیماریها کاهش یابد.
ورزش منظم باعث می شود ریسک بسیاری از بیماریهای خاص مانند چاقی مفرط، دیابت نوع 2 و فشار خون بالا کاهش پیدا نماید.
با ورزش و سلامتی جسم، برای بدن خود نیز ارزش بیشتری قائل خواهید شد. با ورزش مداوم و لاغر شدن علائم بیماری هایی مانند سلولیت در بدن از بین رفته و کاملا محو می شوند در نتیجه در پوست شما نیز شفافیت بیشتری ایجاد می گردد. هرچه اندام زیباتر و متناسب تری داشته باشید از لحاظ سلامتی روح نیز حس بهتری خواهید داشت.
ورزش و سلامتی جسم : علائم پیری و سالخوردگی کم می شود.
شاید در سنین جوانی برای شما اهمیت زیادی نداشته باشد اما بعدها از خودتان، ورزش و سلامتی جسم متعاقب آن متشکر خواهید بود. ورزش منظم در جوانی، حتی ورزش های سبکی مانند دویدن، پرش ها، انواعی از پیاده روی و . . باعث می شود بسیاری از بیماریها در دوران پیری به سراغ شما نیاید. برای مثال درصد شکنندگی استخوان ها در دوران پیری در افرادی که در جوانی ورزش منظم داشته اند بسیار پایین و حتی صفر است.
هم چنین ورزش منظم باعث می شود که سن شما کمتر از سن واقعیتان به نظر بیاید و علائم سالخوردگی خیلی دیرتر از افرادی که ورزش نمی کنند سراغ شما بیاید. چهره جوانتر سلامتی روح را برای شما به ارمغان آورده و اعتماد به نفس شما افزایش بیشتری خواهد داشت.
ورزش و سلامتی جسم : سود بردن تمام اعضای بدن از ورزش حتی ذهن
با ورزش و سلامتی جسم، بدن شما موادی شیمیایی تولید می نماید که به فرد کمک می کند حس خوبی نسبت به همه چیز داشته باشد.
ورزش به افراد کمک می کند که خواب بهتری را تجربه نمایند. سلامتی روح در خوابی با آرامش فایده دیگر ورزش است.
ورزش و سلامتی جسم، سلامتی روح شما را نیز تضمین می نماید. اگر دچار افسردگی خفیف، اعتماد به نفس پایین، عصبانیت بی علت و . . . هستید با ورزش می توانید این علائم روحی را نیز بهبود بخشید.
اما چرا ورزش و سلامتی جسم باعث بهبود سلامتی روح ما می شود و کمک می کند از لحاظ ذهنی حس بهتری داشته باشیم؟
همه افرادی که به طور منظم ورزش می کنند معمولا بعد ورزش حس خوبی دارند. ورزش می تواند حال شما را بهتر کند و تمرکز و هوشیاریتان را بالا ببرد. حتی تاثیر ورزش و سلامتی جسم بر دیدگاه شما نسبت به زندگی هم موثر است. به نحوی می توان گفت غیر فعال بودن علت و نتیجه بیماری روحی است.
گرچه ارتباط مابین ورزش و سلامتی جسم با ورزش و سلامتی روح کمی پیچیده است اما در حالی که دقیقا نمی دانیم چرا و چگونه ورزش و سلامتی جسم بر سلامتی روح هم تاثیرگذار است، می توان چند احتمال را توضیح داد:
- همانطور که قبلا هم عنوان نمودیم، ورزش و سلامتی جسم باعث ارتقا کیفیت خواب می شود و خواب خوب و در آرامش باعث می شود که اخلاق و حال شما بهتر باشد.
- ورزش و سلامتی جسم، حواس شما را از افکار مزاحم و منفی دور کرده و برای شما فرصت های بیشتری برای تجربه های جدید به ارمغان می آورد.
- ورزش و سلامتی جسم، فرصتی برای اجتماعی شدن به شما می دهد و در صورتی که با دیگران ورزش کنید حمایتی اجتماعی و در نتیجه سلامتی روحی را برای شما به ارمغان می آورد.
- سطح مواد شیمیایی موجود در مغز مانند سروتونین که هورمون شادی است، دوپامین که هورمون علاقه و اشتیاق است، هورمون های استرس و اندورفین به شکل قابل توجهی تغییر نموده و شما را به سمت شادی و اشتیاق می کشاند.
- با ورزش و سلامتی جسم، میزان انرژی شما نیز افزایش چشمگیری خواهد یافت.
- فعالیت های ورزشی و فیزیکی زمینه ساز از بین بردن حالت درماندگی و خستگی از روح شماست.
- ورزش می تواند تنش ماهیچه ای اسکلتی را کاهش داده و به شما کمک کند حس آرامش بیشتری داشته و با سلامت روحی بیشتر اعتماد به نفستان نیز افزایش می یابد.
اهمیت ورزش برای تمام افراد سالم بسیار بالاست. اما ورزش برای افرادی با مشکلات و بیماریهای روحی روانی نیز موثر است چرا که در بهبود عملکرد قلبی عروقی بدن کمک می نماید و از بیماریهای عروق کرونری مانند بیماریهای قلبی، ورم مفاصل، تنگی نفس و . . . نیز جلوگیری می نماید.
ورزش در افراد دارای مشکلات حرکتی نیز بسیار موثر است چرا که از طریق حرکات ورزشی اصلاحی می توان بسیاری از مشکلات اسکلتی را نیز برای همیشه برطرف نمود.
منبع: